نودل

مجله اینترنتی سرو دانلود

خانه » سرگرمی » آیا می دانستید » 3 خاصیت مهم موز برای سلامتی

3 خاصیت مهم موز برای سلامتی

3 فایده موز برای سلامتی

نودل

3 خاصیت مهم موز برای سلامتی

فواید موز برای بدن

میوه  موز بسیار شیرین، سفت و خامه ای است و در پوسته زرد رنگ خود بسته بندی شده و در تمام طول سال قابل مصرف است.

درخت موز 3 تا 8 متر طول دارد و مانند چنار از خانواده گیاهان تیره است.

موز برای سلامتی شما مفید است

موز نرم، غنی و شیرین، مورد علاقه نوزادان تا سالمندان است.خوردن آن‌ها راحت‌تر است، و مملو از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند.

1. برای قلب و عروق مفید است

اولین نوع فایده موز برای قلب و عروقاست که  مربوط به محتوای پتاسیم آن است.موز منبع خوبی از پتاسیم است، یک ماده معدنی ضروری برای حفظ فشار خون طبیعی و عملکرد قلب.از آنجایی که یک موز متوسط ​​حاوی بیش از 400 میلی گرم پتاسیم است، افزودن موز به برنامه غذایی روزانه ممکن است به جلوگیری از فشار خون بالا و جلوگیری از تصلب شرایین کمک کند.

مطالعات متعددی اثربخشی غذاهای غنی از پتاسیم مانند موز را در کاهش فشار خون نشان داده است.به عنوان مثال، محققان بیش از 4 متخصص سلامت مرد در ایالات متحده را در یک دوره چهار ساله دنبال کردند تا تأثیر رژیم غذایی بر فشار خون را تعیین کنند.مردانی که غذاهای غنی از پتاسیم و همچنین غذاهای غنی از منیزیم و فیبر غلات مصرف می کردند، به طور قابل توجهی کمتر در معرض خطر سکته بودند.ما همچنین آزمایش‌های تحقیقاتی بالینی آینده‌نگر متعددی را دیده‌ایم که کاهش قابل‌توجهی در فشار خون را در افرادی که رژیم غذایی DASH غنی‌شده با پتاسیم مصرف می‌کنند، نشان می‌دهند.

افراد کنترل‌گر چگونه اطرافیان خود را آزار می‌دهند؟

دومین مزیت قلبی عروقی موز محتوای استرول آن است.در حالی که موز یک غذای بسیار کم چرب است (کمتر از 4 درصد کالری آن از چربی تامین می شود)، حاوی مقادیر کمی از یک نوع چربی، استرول هایی مانند سیتوسترول، کامپسترول و استیگماسترول است.از آنجایی که ساختار این استرول ها شبیه به کلسترول به نظر می رسد، می توانند مانع جذب کلسترول غذایی شوند.آنها با مسدود کردن جذب به ما کمک می کنند سطح کلسترول خون را کنترل کنیم.

سومین مزیت قلبی عروقی موز محتوای فیبر آن است.حدود 3 گرم در هر موز متوسط، ما موز را منبع خوبی از فیبر می‌دانیم.حدود یک سوم فیبر موجود در موز فیبر محلول است.برای یک موز متوسط، این معادل 1 گرم فیبر محلول در هر موز است.فیبر محلول در غذا نوعی فیبر است که به ویژه با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است، بنابراین مصرف منظم موز ممکن است به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

2. برای دستگاه گوارش مفید است

موز از نظر محتوای کربوهیدرات و قند میوه ای جذاب است.اگرچه موز میوه ای است که در زمان رسیدن طعم شیرینی دارد – حاوی 14 تا 15 گرم قند است – موز دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینی است. GI اثر غذا را بر قند خون ما اندازه گیری می کند.ارزش GI پایین موز احتمالاً به دو کیفیت مرتبط با کربوهیدرات مربوط می شود.

اول، همانطور که قبلا ذکر شد، یک موز متوسط ​​حاوی حدود 3 گرم فیبر است.فیبر یک ماده مغذی است که به تنظیم سرعت هضم کمک می کند و با خوب نگه داشتن هضم، تبدیل کربوهیدرات ها به قندهای ساده و آزاد شدن قندهای ساده از غذاهای هضم شده نیز به خوبی تنظیم می شود.

در کل مقدار فیبر موجود در موز، حاوی پکتین نیز می باشد.پکتین یک فیبر منحصر به فرد و پیچیده است.برخی از اجزای پکتین محلول در آب هستند، در حالی که برخی دیگر محلول نیستند.با رسیدن موز، پکتین محلول در آب آن افزایش می یابد و این افزایش یکی از دلایل کلیدی نرم شدن بافت موز در هنگام رسیدن است.هنگامی که پکتین محلول در آب آنها افزایش یافت، غلظت نسبی فروکتوز آنها در مقایسه با سایر قندها افزایش یافت.افزایش پکتین محلول در آب و نسبت بیشتر فروکتوز به سرعت هضم کربوهیدرات ها کمک می کند و اثرات خوردن موز بر قند خون را تعدیل می کند.نتیجه نهایی در اینجا برخی از نتایج شگفت‌آور گوارشی خوب است، میوه‌ای که به‌خاطر محتوای قند بالایی که دارد، می‌توان آن را نادیده گرفت.

مشابه اهمیت پکتین محلول در آب، اهمیت گوارشی فروکتولیگوساکاریدها (FOS) در موز است. FOS یک کربوهیدرات منحصر به فرد حاوی فروکتوز است که به طور معمول توسط آنزیم های دستگاه گوارش ما تجزیه نمی شود.در عوض، آنها در دستگاه گوارش حرکت می کنند تا زمانی که به روده کوچک ما برسند، جایی که توسط باکتری ها متابولیزه می شوند.این فرآیند به حفظ تعادل باکتری‌های «دوستانه» مانند بیفیدوباکتری‌ها در روده کوچک کمک می‌کند، بنابراین از سلامت کلی گوارش ما نیز حمایت می‌کند.

در یک مطالعه که شامل شرکت کنندگان زن بود، خوردن دو موز در روز به مدت دو ماه منجر به افزایش قابل توجه بیفیدوباکتری شد.در حالی که سطح بیفیدوباکتری ها افزایش یافته بود، شرکت کنندگان در مقایسه با سایر زنانی که نوشیدنی با طعم موز که حاوی موز نبود مصرف می کردند، مشکلات گوارشی کمتر و عملکرد طبیعی روده داشتند.

3. برای ورزشکاران خوب است

ترکیب منحصر به فرد ویتامین ها، مواد معدنی و کربوهیدرات های کم قند موجود در موز، آن را به میوه ای مورد علاقه برای ورزشکاران استقامتی تبدیل می کند.سهولت حمل و نقل، هزینه کم و طعم خوب آنها نیز به آنها کمک کرد تا در بین این گروه انحصاری محبوبیت پیدا کنند.

یک مطالعه در سال 2012 روی دوچرخه سواران مسافت طولانی نشان داد که خوردن تقریباً نصف موز در هر 15 دقیقه در طول یک مسابقه سه ساعته به اندازه نوشیدن همان مقدار کربوهیدرات و مواد معدنی از یک نوشیدنی ورزشی فرآوری شده در حفظ سطح انرژی مفید است.ورزشکاران مدت‌هاست که موز را به دلیل توانایی آن در جلوگیری از گرفتگی عضلات ارزشمند می‌دانند.از آنجایی که موز منبع خوبی از پتاسیم است و سطوح پایین پتاسیم خطر گرفتگی عضلات را افزایش می دهد، منطقی است که فکر کنیم محتوای پتاسیم موجود در موز دلیلی برای گرفتگی عضلات کمتر پس از مصرف موز است.در واقع، برخی تحقیقات اخیر این استدلال را تایید می کند.در یک مطالعه اخیر، خوردن یک یا دو موز یک ساعت قبل از ورزش، سطح پتاسیم را بعد از تمرین بالاتر نگه می دارد.اما هنوز چند سوال بزرگ بدون پاسخ وجود دارد، زیرا محققان بر این باور نیستند که سطوح پایین پتاسیم شایع ترین علت گرفتگی عضلات در طول تمرین است.

12 خاصیت درمانی به لیمو

مرجع

1. Duan X، Cheng G، Yang E، و همکاران اصلاح پلی ساکاریدهای پکتین در طول رسیدن میوه موز پس از برداشت، شیمی مواد غذایی، جلد 111، شماره 1، 1 نوامبر 2008، صفحات 144-149.

2. Gylling H، Plat J، Turley S، و همکاران، استرول‌های گیاهی و استانول‌های گیاهی در مدیریت دیس لیپیدمی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آترواسکلروز 2014؛ 232:346-60.

3. Miller KC. غلظت و محتوای پتاسیم پلاسما پس از مصرف موز در مردان ورزشکار تغییر می کند. J Athl Train 2012؛ 47:648-54.

4. Nieman DC، Gillitt ND، Henson DA و همکاران.

5. Oliveira L، Freire CS، Silvestre AJ، و همکاران، عصاره های چربی دوست از باقی مانده های میوه موز: منبعی از فیتواسترول های ارزشمند J Agric Food Chem 2008؛ 56:9520-4.

6. Prabha P، Karpagam T، Varalakshmi B، و همکاران، فعالیت ضد زخم بومی Musa sapientum بر روی زخم معده، Pharmacognosy Res 2011؛ ​​3:232-8.

 

نودل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *