نودل

مجله اینترنتی سرو دانلود

خانه » فیلم و انیمیشن » اکشن » اسامی پسرانه محبوب – كسري(كسرا)

اسامی پسرانه محبوب – كسري(كسرا)

کسری

نودل

اسامی پسرانه محبوب – كسري(كسرا)

معنی نام کسری

معنی: (تلفظ: kasrā) (کسرا) (معرب از فارسیِ خسرو )، (در اعلام) عنوان هر یک از پادشاهان ساسانی خسرو – کسرا، معرب از فارسی، خسرو، نام انوشیروان پادشاه ساسانی، فرزند قباد

معنی کسری به فارسی

کسری

معرب خسرو، عربهاهریک ازپادشاهان ساسانی راکسری می گفتند
( اسم ) کسری : ( جزای حسن عمل بین که روز گار هنوز خراب می نکند بارگاه کسری را . ) ( ظهیر فاریابی )
[fractional] [ریاضی] مربوط به کسر/ بَرخه متـ . بَرخه ای

کسری انرژی

[caloric deficit] [تغذیه] هرگونه نارسایی که به دریافت کم انرژی در قیاس با انرژی مصرفی یک فرد منجر شود

کسری در کاردن

[ گویش مازنی ] /kasri dar kaarden/ به هنگام فروش محصول، بخشی از وزن آن را به خاطر ضایعات نادیده گرفتن

کسری سر کر

[ گویش مازنی ] /kasri sar kar/ جبران کنده ی کسری ها و کمبودها

ایوان کسری

مشهور ترین بنایی که پادشاهان ساسانی ساخته اند . قصری است که ایرانیان آنرا طاق کسری یا ایوان کسری گویند . هنوز ویرانه آن در محله [ اسپانبر ] در مداین موجب حیرت سیاحان است . ساختمان این بنا را به خسرو اول نسبت می دهند . مجموع خرابه های این کاخ و متعلقات آن مساحتی به عرض و طول ۳٠٠ ۴٠٠ متر را پوشانیده است . در این مساحت آثار چند بنا دیده می شود . علاوه بر طاق کسری عمارتی است در فاصله ۱٠٠ متر در مشرق طاق و تلی که معروف به [ حریم کسری ] است . طاق کسری تنها قسمتی است از محل عمارت که اثر قابل توجهی از آن باقی است . تا سال ۱۸۸۸ م . نما و تالار بزرگ مرکزی بر پا بود اما در آن سال جناح شمالی خراب شد . و اکنون جناح جنوبی نیز در شرف انهدام است . در وسط این جلوخان دهانه طاق بزرگ بیضی شکل نمایان است که عمق آن تا آخر بنا پیش رفته است . طاق کسری مقر معمولی شاهنشاه بود . حیرت و اعجاب بینندگان بیشتر به علت عظمت و شکوه و ضخامت اضلاع آن است . مسلمانان پس از فتح تیسفون ایوان مداین ( طاق کسری ) را برای مسجد اختیار کردند و گویند امیر المومنین ع در همین ایوان نماز بجا آورد .
مشهور ترین بنایی که پادشاهان ساسانی ساخته اند .

جام کسری

جام شراب کسری

طاق کسری

مشهورترین بنایی که شاهنشاه ساسانی ساخته اند کاخیست که ایرانیان آنرا طاق کسری یا ایوان کسری مینامندو هنوز ویرانه آن در محله اسپانبر موجب حیرت سیاحان است. ساختمان این بنا را در داستانها بخسرو اول نسبت داده اند. هر تسفلد آنرا از بنا های عهد شاهپور اول میداند اما روتر روایات متدوال را تایید کرده و گوید : طاق کسری بارگاهی است که خسرو اول بنا نهاد. مجموع خرابه های این کاخ و متعلقات آن مساحتی بطول و عرض ۳٠٠ ۴٠٠ متر را پوشانیده است درین مساحت آثار چند بنا دیده میشود.علاوه بر طاق کسری عمارتی است در فاصله ۱٠٠ متر در مشرق طاق و در جانب شمال ویرانه هایی است که در زیر قبرستان جدید پنهان شده . طاق کسری تنها قسمتی است از کل عمارت که اثر قابل توجهی از آن باقی است . نمای این بنا که متوجه بشرق است و ۲۹-۲۸ متر ارتفاع دارد دیواری بوده است بی پنجره ولی طاقنما های بسیار و ستونهای بر جسته و طاقهای کوچک مرتب بچهار طلقه و دیواری [ دهلیزی ] داشته است نظیر آنرا باید در بلاد شرقی که نفوذ یونانی در آنها راه یافته خاصه در پالمور جستجو کرد. نمای عمارت شاید از صاروج منقش با سنگهای مرمر یا چنانکه بعضی از نویسندگان جدید ادعا کرده اند از صفحات مسین زراندود و سیم اندود پوشیده بوده است . تا سال ۱۸۸۸ م . نما و تالار بزرگ مرکزی برپا بود اما در آن سال جناح شمالی خراب شد و اکنون جناح جنوبی نیز در شرف انهدام است . در وسط جلوخان دهانه طاق بزرگ بیضی شکلی نمایان است که عمل آن تا آخر بنا پیش میرفته است. این تالار که ۲۵/۶۳ متر پهنا و ۴۳/۷۲ متر درازا دارد. بارگاه شاهنشاه بوده است . در پشت هر یک از جناحین نمای عمارت پنج تالار کوتاهتر که طاق نما هایی در بالای آن دیده میشود موجود بوده و از بیرون بوسیله دیوار بلندی بسته میشده است . در عقب دیواری که حد غربی عمارتست ظاهرا تالار مربعی دروسط بوده که دنباله تالاربار شمرده میشده و دو اطاق کوچکتر در طرفین آن وجود داشته است.در حفاری هایی که آلمانیان کردند چند قطعه تزیینات صاروجی از عهد ساسانیان بدست آمده است . طاق کسری که مقر عادی شاهنشاه بود نه از حیث جزئیات و نه از لحاظ کلیات و جاهتی نداشت لکن نظارگان از عظمت و شکوه ظاهری و ضخامت اضلاع آن بحیرت و رعب دچار میشدند. ابن خردادبه گوید: کاخ کسری در مداین از همه بنا هایی که با گچ و آخر ساخته شده و بهتر و زیباتر است و بیتی چند از قصیده بحتری را که در وصف این ایوان سروده نقل می کند:[ ایوان از شگفتی بنا پنداری شکافی است در پهلوی کوهی . کوهی رفیع است که کنگره هایش بر قلل رضوی و قدس مشرف است . کسی نداند که آدمی آنرا برای آرامگاه جنیان ساخته است یا جن برای آدمی کرده است . ] بارگاه با شکوه شاهنشاه درین قصر بود و ازین جا امور کشور را تمشیت میداد ] . ( کریستنسن . ساسانیان .چا. ۲ ص ۴۱۳ ببعد)

مقیاس کسری

[fractional scale] [مهندسی نقشه برداری] ← مقیاس عددی

نی بر سر کسری

( اسم ) آهنگی است از موسیقی قدیم .

 

نودل

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *