سالاد پانزانلا Panzanella
طرز تهیه سالاد پانزانلا
سالاد پانزانلا یک از غذاهای خوشمزه ایتالیایی بوده و درواقع یک سالاد متشکل از خردههای نان، پیاز و گوجهفرنگی است که در تابستان بسیار طرفدار دارد. در دستور درست کردن این سالاد، اغلب از خیار و گاهی ریحان با روغن زیتون و سرکه نیز استفاده میکنند. به طور کلی مواد موردنیاز برای تهیه پانزنلا شامل نان، پیاز قرمز، گوجه فرنگی، روغن زیتون، سرکه، نمک و فلفل و گاهی خیار و ریحان میشود.
مواد دیگری که میتوانید به دلخواه به این سالاد اضافه کنید شامل کاهو، زیتون، پنیر موزارلا، کرفس، هویج، ماهی تن، جعفری، تخم مرغ آبپز، نعناع، فلفل دلمهای، آب لیمو و سیر میشود.
مواد لازم برای تهیه سالاد ایتالیایی پانزانلا
نان تست بدون گلوتن سلینو هشت عدد
گردو یک فنجان
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
کدو حلوایی متوسط یک عدد
پیاز متوسط یک عدد
کلم بروکسل500 گرم
سیب خردشدهیک عدد
زرشک یا کرنبرییکدوم فنجان
دارچیندو قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیه سس سالاد ایتالیایی پانزانلا
سرکه سیب یکچهارم فنجان
روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
عسلدو قاشق چایخوری
سس خردل کاله یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاهبه مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ایتالیایی پانزانلا
مرحله اول
برای تهیه این سالاد ایتالیایی، قبل از هر کاری نیاز است تا فر را روی 400 درجه فارنهایت (205 درجه سانتیگراد) تنظیم کنید. در همین حین که فر داغ میشود به سراغ مراحل دیگر آمادهسازی بروید.
مرحله دوم
نانهای تست را به مکعبهای کوچک تقسیم کنید. گردوها را مغز کنید و هر کدام را به چهار قسمت تقسیم کنید. نانها و گردوها را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون در ظرف پیرکس (یا سینی فر) قرار دهید. ظرف را به مدت هفت تا 10 دقیقه در فر قرار دهید تا نانها ترد شوند و عطر گردوها بلند شود. زمانی که نانها و گردوها برشته شدند، آنها را از فر خارج کرده و به یک ظرف دیگر منتقل کنید.
مرحله سوم
حالا نوبت سبزیجات است. کدو حلوایی را به مکعبهای کوچک تقسیم کنید و روی آنها دارچین بپاشید تا طعمدار شوند. سپس، کلمهای بروکسل را بشویید و از وسط نصف کنید. بعد از آن، پیاز را پوست بکنید و به اندازه دلخواه روی سالاد بریزیرد. حالا این سبزیجات را همراه با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون درون سینی فر قرار دهید. اجازه دهید 30 تا 45 دقیقه در فر بماند تا همه سبزیجات کمی طلایی شوند. سپس، سینی را از فر خارج کنید تا خنک شود.
مرحله چهارم
در این مرحله از طرز تهیه سالاد پانزانلا مخلوط نان تست شده و گردو را همراه با سبزیجات در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. در این مرحله، سیب را به صورت مکعبی تکه تکه کنید و روی مخلوط در کاسه بریزید. اگر سیب تازه و سفت است، نیازی به پوست کندن ندارد. به خاطر خاصیت زیادی که در پوست سیب است، بهتر است سیب را پوست نگیرید.
مرحله پنجم
نوبت به درست کردن سس سالاد میرسد. برای تهیه این سس کافی است که سرکه سیب، روغن زیتون، عسل و سس خردل را در یک ظرف کوچک مخلوط کنید. سس مخصوص را روی سالاد بریزید و خوب هم بزنید تا سس به خورد تمام مواد درون سالاد برود. سالاد شما آماده است. نوش جان!
فوت و فنهای طرز تهیه سالاد ایتالیایی پانزانلا
برای طعمدار کردن کدو حلواییها و بهتر شدن این سالاد پاییزی میتوانید از مخلوط دو قاشق چایخوری دارچین، یک قاشق چایخوری زنجبیل، یک قاشق چایخوری جوزهندی، یک قاشق چایخوری میخک و یک قاشق چایخوری پابریکا استفاده کنید.
این سالاد پاییزی حدود 325 کیلوکالری دارد.
اگر میخواهید این سالاد را بلافاصله پس از آماده شدن سرو کنید، بهتر است کمی قبل از سرو، نان و گردو را به سبزیجات را اضافه کنید. به این ترتیب، طعم آنها تازهتر میماند.
در طرز تهیه اصلی این سالاد، کلم بروکسل استفاده میشود، اما شما میتوانید کلم پیچ، بیبی اسفناج یا کاهو پیچ را جایگزین و به ترکیبات سالاد پانزانلا اضافه کنید.
به دلیل استفاده از نان تست بدون گلوتن سلینو در این سالاد، افرادی که حساسیت به گلوتن دارند به راحتی میتوانند این سالاد پاییزی را نوش جان کنند.
در تهیه سالاد پانزانلا بسته به ذائقه سرآشپز میتوان از ترکیبات متفاوتی استفاده کرد. یکی از روشهای تهیه این سالاد ایتالیایی، سالاد پانزانلا با پنیر کبابی است که با وجود پنیر کبابی سرشار از پروتئین است.
پروتئین فراوان در وعدههای غذایی به بیشتر سیر ماندن کمک زیادی میکند.
برای روزهای سرد پاییز و زمستان میتوانید این سالاد ایتالیایی و دیگر سالادهای گرم را تهیه کنید و از خوردن آنها لذت ببرید.